Hej!

Ibland kan det vara svårt att sysselsätta sig då man vistas i minihemmet, i synnerhet om vädret är ostadigt. En dag hade vi en del att uträtta i Strömstad ,men vi fick lite tid över och jag frestades att titta in på återbrukets loppis. Våra vänner hade varit där och fyndat så jag blev väl smittad. Mycket riktigt där fanns fynden. Delar av kaffeservisen Linnea från Hackefors, vår servis är fortfarande intakt, men att ha en sockerskål och gräddkanna plus tre assietter i reserv är ju inte fel, servisen finns inte att köpa längre. Det va verkligen ett fynd bara 70 kronor. Vi hade avtalat priset och jag ställde porslinet vid kassan för att hämta en Björn Borg väska för 20 kronor och ett par nötknäppare bra att ha till krabb rensning. Nå väl när jag kom till kassan så hade den som jag avtalat priset med gått på lunch. Hans ersättare ville ha mycket mer betalt för prylarna, hon gick och hämtade han som bestämde, och han som bestämde lät mig få veta att de inte delade på servisen.

Jag försökte lite fint att tala om för honom att de förmodligen inte skulle få sålt det andra som var slitet och naggat, plus att guldet va bortdiskat. Men han som bestämde sa att jag ändrar mig inte. Jag gick därifrån och lämnade de andra prylarna också ,det sved allt i hjärtat då jag ju inte fick något med mig. Jag behövde inget men retade mig på att den avtalade affären gick av stöpet.

Dagen efter gick Våra goda vänner dit som bulvaner och då va priset det som jag hade fått första gången. De dåliga porslinet slängde vi bort och allt va frid och fröjd igen. Lite ful kände jag mig, men va de dumma kunde jag också va det.

Så mycket tjafs för inget särskilt. Men man lär så länge man lever.

Ha det gott!

Campar’n